Accessibility: A A A Colour Black and White
Menu

Wirral Safeguarding Children Board Learning Event

The WSCB is holding a learning event day on the 27th September 2018 at the Floral Pavilion in New Brighton. The overall aim of the day is to improve everyone’s awareness of and responsibility for safeguarding. We will do this in two ways:

  • presenting a series of safeguarding themed workshops (e.g. exploitation) throughout the day for professionals to attend
  • providing children/young people/parents and carers/wider community with an opportunity to talk to professionals from a variety of organisations and collect resources/leaflets etc. about services operating locally (e.g. CAMHS)

Presentations will be open to all professionals who work with children (booking required, below) and information stalls will be open to the public and professionals (drop in)

Find out more about our learning event on 27th September on our Facebook.

Professionals – Book your place below

Presentation – Click on the Link to Book Room Time Duration
(approx.)
Creative Youth Development Performance – Exploitation Winter Garden 9.30 45 mins
Managing Allegations and Role of the LADO Palace Room 9.30 1hr
Learning from Case Reviews – local and national Tower Room 9.30 35 mins
Youth Justice Service Winter Garden 10.30 40 mins
Family Group Conferences Palace Room 10.45 35 mins
Neglect and Adolescents Tower Room 10.30 1hr
CAMHS – Future in Mind Palace Room 11.25 35 mins
Supporting Families Enhancing Futures – inc. mock conference Winter Garden 11.30 1hr 15
Learning from Case Reviews – local and national Tower Room 11.45 35 mins
Exploitation and County Lines – Catch22 and Police Palace Room 12.15 1hr
Integrated Front Door and Op Corzola (CSE) Tower Room 12.20 1hr
Early Help Arrangements Winter Garden 12.45 1hr
Managing Allegations and Role of the LADO Palace Room 13.30 1hr
Neglect and Adolescents Tower Room 13.30 1hr
Supporting Families Enhancing Futures – inc. mock conference Winter Garden 14.00 1hr 15
CAMHS – Future in Mind Palace Room 14.30 35 mins
Working Together 2018 – New Statutory Guidance Tower Room 14.45 30 mins
Early Help Arrangements Winter Garden 15.15 1hr
Integrated Front Door and Op Corzola (CSE) Tower Room 15.30 1hr
Family Group Conferences Palace Room 15.30 35 mins
Exploitation and County Lines – Catch22 and Police Palace Room 16.15 1hr
Youth Justice Service Winter Garden 16.20 40 mins
Working Together 2018 – New Statutory Guidance Tower Room 16.30 30 mins